tips på hur du gör rent hemmet när du har husdjur

Husdjur? – Så håller du rent hemmet

Rent hus trots husdjur – 5 steg till att hålla ditt hem rent även med husdjur

Att dela sitt liv med ett husdjur innebära massor av kärlek och lycka. Men om det är ett varmblodigt husdjur så innebär det också massor av hår, hudavlagringar och dålig lukt. Här kommer 5 sätt att kunna njuta av ditt husdjur och hem samtidigt.

Bada ditt husdjur – Kolla alltid med din veterinär först, men denna enkla sak kan få bort tonvis med löst hår och massor av mikroskopiska hudflagor med. Ju mindre som finns kvar på djuret desto mindre kan få vingar och landa på möbler och golv.

Även om bara tanken på detta från första början kan kännas som ett hårt arbete, så kan det verkligen reducera partiklarna i luften som kommer från ditt husdjur.

Dammsugare med HEPA filter – Det bästa är en maskin som med säkerhet suger upp allt och som sedan håller det inne. Att använda sig av en dammsugare med HEPA eller ett högeffektivt partikelfångande filter är det bästa sättet för att göra det till verklighet.

Dessa dammsugare kan från början kännas dyrare än de utan dessa filter, men det är större sannolikt att de verkligen får bort alla partiklar istället för de andra som bara skjuter runt dem.

Minimera dålig lukt – Varje varmblodigt djur har en lukt. Denna lukt varierar mycket beroende på vilket djur du har. För de som älskar dem villkorslöst blir detta inte ett problem och kanske inte ens märks. Men besökare och/eller de som inte gillar djur kan besväras.

Se till att du rengör i kattlådan ofta. Inte bara för människornas skull utan också för djuren. Ta bort urin och avföring snabbt och fullständigt. Att neutralisera fläcken är viktigt så att den inte fortsätter att lukta illa. Uppmuntra och belöna ditt djur när det håller god hygien vid toalettbesöken.

Rengör luften – Oavsett hur rent ditt hem än är, så har djur, så har du också mer partiklar och lukt än om du inte haft det. Så att ständigt filtrera bort partiklar och dålig lukt inklusive kisslukt är väldigt viktigt.

Har du en maskin som eliminerar förorening och skickar ut en god fräsch doft i hemmet regelbundet leder det till att du, din familj och dina vänner säkerligen kommer att välkomnas in i ett hem som jämt doftar fräsch och rent.

Bestäm vart djuret får vistas – Om du inte vill ta till dig något av sätten ovan, gör då detta till din sak. Avsätt ett eller två rum som de enda rum som djuret får vistas i. Detta gör städningen enklare och hjälper till att hålla hemmet rent.

Vissa saker passar vissa bättre. Om du verkligen vill umgås med din lurviga kompis jämt så kanske inte detta kommer att fungera för dig. Men om man gör vissa rum förbjudna för husdjuret så kommer det hålla hudavlagringar, hår och dålig lukt till ett minimum i hela huset.