Städråd

rengör och få bort fläckar i badrummet effektivt

Så får du bort envisa fläckar i badrummet

Hur får man bort envisa fläckar i badrummet?

Städning av badrummet kan vara en skrämmande uppgift. Många människor vill inte göra det eftersom det kräver mycket tid och ansträngning. Badrumsstädning måste också ske vid regelbundna tider för att säkerställa genomgående renlighet. Om du vet hur man effektivt tar bort smuts från ditt badrumsgolv eller dina väggar, kommer du inte tveka över att inte rengöra badrummet. Det kommer inte kännas så fruktansvärt som det gjort tidigare när du vet hur man gör.

Vilka produkter ska du använda och vart?

Kommersiella och naturliga produkter kan vara bra vid rengöring av badrum. Du behöver bara veta vilka produkter du ska använda och vart. För det mesta kan du använda en eller två produkter och fläckarna kommer att tas bort. Användning av slipmedel kan hjälpa till att avlägsna smuts på nolltid. I vissa fall kan vissa fläckar vara envisa och vägra avlägsnas, detta kräver specifika typer av produkter. Svåra fläckar kan hanteras med hjälp av starka tvättmedel, syror och liknande kemikalier. Se bara till att dessa kemikalier inte på något sätt skadar din hälsa när du utsätts för dem och använd dessa kemikalier enligt bruksanvisning.

Du bör använda skursvampar för att få lite extra hjälp på traven. Dessa svampar kommer att kunna ge rätt mängd friktion för att fysiskt avlägsna fläckar och annat smuts från ditt kakel eller dina badrumsytor. Mjuka svampar kan användas ibland. Men mer slipande tvättsvampar kan vara mer effektiva. Du behöver bara vara vaksam att produkterna du använder inte repar kaklet eller porslinet i ditt badrum.

Tillåt tid att hjälpa dig med envisa fläckar. Du behöver inte ta bort en fläck på direkten när du städar. Om fläcken verkar för svår att ta bort, försök att förbereda den till nästa gång du planerar att städa ditt badrum. Konstant skrubbning och rengöring ovanpå området kan långsamt, men säkert, ta bort fläcken.

Ta hänsyn till materialet som du har att göra med. Det finns några ytor som tål tung skrubbning. Det finns också de ytor som kommer att skadas snarare än att rengöras när du har använt för mycket tryck på dina skursvampar.

Vilka produkter du måste undvika att använda

Var försiktig när du använder blekmedel. De kan orsaka gulaktig missfärgning av många ytor i ett badrum. Det kan innebära skador på emaljytor och ditt kakelgolv och väggar. Och om du redan har problem med blekmedelfläckar, kan du åtgärda dessa med hjälp av väteperoxid och/eller bakpulver.

Kom ihåg att när du tar bort fläckar bidrar det även till att döda mögel och andra potentiellt farliga organismer, detta kan vara positiva resultat av din fläckborttagning. Du kommer att kunna rädda ditt hem från invasion av mögel. Du räddar också din kropp från att bli sjuk när du blir smittad med någon av dessa bakterier som leder till sjukdomar.

Du kanske inte behöver gå igenom komplexa uppgifter varje gång du städar. Börja med tvål och vatten, enbart detta kan redan vara tillräckligt när du vill ta bort fläckar i badrummet. Så se till att du börjar din städrutin med bara tvål och vatten.

För bäst flyttstädning i Borgholm – Gör en gratis intresseanmälan!

tips på hur du gör rent hemmet när du har husdjur

Husdjur? – Så håller du rent hemmet

Rent hus trots husdjur – 5 steg till att hålla ditt hem rent även med husdjur

Att dela sitt liv med ett husdjur innebära massor av kärlek och lycka. Men om det är ett varmblodigt husdjur så innebär det också massor av hår, hudavlagringar och dålig lukt. Här kommer 5 sätt att kunna njuta av ditt husdjur och hem samtidigt.

Bada ditt husdjur – Kolla alltid med din veterinär först, men denna enkla sak kan få bort tonvis med löst hår och massor av mikroskopiska hudflagor med. Ju mindre som finns kvar på djuret desto mindre kan få vingar och landa på möbler och golv.

Även om bara tanken på detta från första början kan kännas som ett hårt arbete, så kan det verkligen reducera partiklarna i luften som kommer från ditt husdjur.

Dammsugare med HEPA filter – Det bästa är en maskin som med säkerhet suger upp allt och som sedan håller det inne. Att använda sig av en dammsugare med HEPA eller ett högeffektivt partikelfångande filter är det bästa sättet för att göra det till verklighet.

Dessa dammsugare kan från början kännas dyrare än de utan dessa filter, men det är större sannolikt att de verkligen får bort alla partiklar istället för de andra som bara skjuter runt dem.

Minimera dålig lukt – Varje varmblodigt djur har en lukt. Denna lukt varierar mycket beroende på vilket djur du har. För de som älskar dem villkorslöst blir detta inte ett problem och kanske inte ens märks. Men besökare och/eller de som inte gillar djur kan besväras.

Se till att du rengör i kattlådan ofta. Inte bara för människornas skull utan också för djuren. Ta bort urin och avföring snabbt och fullständigt. Att neutralisera fläcken är viktigt så att den inte fortsätter att lukta illa. Uppmuntra och belöna ditt djur när det håller god hygien vid toalettbesöken.

Rengör luften – Oavsett hur rent ditt hem än är, så har djur, så har du också mer partiklar och lukt än om du inte haft det. Så att ständigt filtrera bort partiklar och dålig lukt inklusive kisslukt är väldigt viktigt.

Har du en maskin som eliminerar förorening och skickar ut en god fräsch doft i hemmet regelbundet leder det till att du, din familj och dina vänner säkerligen kommer att välkomnas in i ett hem som jämt doftar fräsch och rent.

Bestäm vart djuret får vistas – Om du inte vill ta till dig något av sätten ovan, gör då detta till din sak. Avsätt ett eller två rum som de enda rum som djuret får vistas i. Detta gör städningen enklare och hjälper till att hålla hemmet rent.

Vissa saker passar vissa bättre. Om du verkligen vill umgås med din lurviga kompis jämt så kanske inte detta kommer att fungera för dig. Men om man gör vissa rum förbjudna för husdjuret så kommer det hålla hudavlagringar, hår och dålig lukt till ett minimum i hela huset.